آیا از نتایج منفی کنترل شوهر اطلاع دارید؟ انسانها علاقه دارند از چیزهای با ارزش زندگیشان حفاظت کنند و چه چیزی ارزشمندتر از یک رابطه برای حفاظت وجود دارد؟ تلاش برای مراقبت از یک رابطه به خودی خود کار بدی نیست اما نکته این جاست اکثر افراد برای این کار دست به راهحلهای غلطی میزنند. مثلا با پرخاشگری و کنترل سعی در کنترل اوضاع دارند. پژوهشها نشان داده این نوع کنترل گریها نه تنها بازدارنده خیانت نیست بلکه گاهی عامل خیانت نیز میشوند.از طرف دیگر شما هر چقدر هم برای کنترل اوضاع تلاش کنید باز هم مواردی هستند که از حیطه آگاهی و کنترل شما خارجاند. با آگاهی از نتایج منفی کنترل شوهر و راههای صحیح حفظ رابطه میتوانید این رفتار را اصلاح کرده و کیفیت زندگی مشترک خود را افزایش دهید.
منبع : کنترل شوهر
ریشه بدبینی و کنترل گری شوهر
کنترل شوهر و بدبینی به او ریشههایی دارد که با شناسایی آنها میتوانید گامی در جهت درمان و اصلاح این رفتار بردارید. ریشههای کنترل گری عبارتند از:
1. تجربیات بد
گاهی ریشه کنترل گری به اتفاقات بد گذشته بر میگردد. مثلا ممکن است همسر شما قبلا خیانت کرده یا دروغی گفته باشد و شما مدام گذشته را برای خودتان نشخوار فکری کرده و نگران باشید. در این صورت بهتر است با او به گفت وگو بپردازید ودلیل شک خود را بیان کنید. اگر این کار جواب نداد میتوانید از مشاوره کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
2. کنترل شوهر | بدبینی ذاتی
گاهی نیز دلیل برای شک وجود ندارد و ریشه کنترل گری به خودتان بر میگردد. یعنی ایینکه شما ذاتا آدم بدبین و کنترل گری هستید یا تجربه تلخی از ترک شدن در کودکی دارید. در این صورت باید بر احساسات خودتان آگاهی پیدا کنید، آنها را بنویسید و به دنبال حل این مشکل باشید.
3. دوست داشتن
گاهی هم ریشه کنترل گری به دوست داشتن بر میگردد. مثلا شما از روی عشق به شوهرتان مدام او را کنترل میکنید که مبادا رابطه شما به هم بخورد. در این صورت باید بدانید روش غلطی را پیش گرفتهاید و بهتر است راههای درست حفاظت از رابطه را یاد بگیرید.
نتایج منفی کنترل شوهر
کنترل شوهر نتایج منفی بسیار زیادی به همراه دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
1. فراری دادن شوهر
تا به حال پسرهای نوجوانی که از مادرشان فراری هستند را دیدهاید ؟ فکر میکنید چرا این طور میشود؟ چون مردان در هر سنی از کنترل شدن بدشان میآید و فرقی نمیکند که چند سالشان باشد. شما با چک کردن مدام کمد، وسایل، گوشی و سرک کشیدنهای بی مورد، درست مثل یک مادر سختگیر برای او عمل میکنید. پس باید منتظر باشید تا او از خانه و رابطه با شما فراری شود.
2. لجبازی
لجبازی و انتقام جویی اثرات دیگر کنترل شدن هستند. وقتی همسرتان ببینند مثل بچهها با او رفتار میکنید، او نیز رفتارهای بچگانهای مثل لجبازی از خودشان نشان میدهد یا به قصد انتقام جویی بسیار به شما سخت میگیرد.
3. کنترل شوهر | دروغگویی و پنهان کاری
به طوری کلی افراد سختگیر باعث میشوند که فرد مقابلشان راههایی برای دروغگویی و پنهان کاری پیدا کند. ممکن است یک رفتار کوچک شما مثلا شکایت از این که همسرتان تنها به خانه مادرش رفته، باعث شروع پنهان کاریهای او شود.
4. پرخاشگری
احساسات منفی در رابطه مثل بدبینی، زمینه بروز جنگ و دعواهاست و دو طرف را از هم دور میکند. جنگ و دعوا و پرخاشگری نیز آسیبها و مشکلات زیادی را در خانواده ایجاد میکند.
5. خیانت
همان طور که در ابتدای بحث گفته شد، کنترلگری نه تنها بازدارنده خیانت نیست بلکه گاهی دلیل خوبی برای خیانت میشود. چون مرد فکر میکند چه کاری انجام دهد چه نه شما به او شک دارید پس پس به سمت روابط فرازناشویی گرایش پیدا میکند. از طرف دیگر مشاجرههای زیاد باعث میشود مرد شما به شخص دیگری پناه ببرد تا آرامش بگیرد.
کنترل شوهر | راه های صحیح مراقبت از رابطه
برای اینکه بتوانید رابطه خود را حفظ کنید، روشهای صحیحی نیز وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده نمایید. راههای صحیح مراقبت از رابطه عبارتند از:
1. بهترین دوستش باشید
بهترین دوستهای یک مرد افرادی هستند که بدون قضاوت، جبهه گیری و عصبانیت پای حرفهایش مینشینند. همچینین افرادی که فعالیتهای مورد علاقهاش را دنبال میکنند مثلا با او فوتبال نگاه کرده و از ماشینها و اقتصاد صحبت میکنند. اگر شما بتوانید به بهترین دوست همسرتان تبدیل شوید او تمام حرفهایش را به شما خواهد گفت.
2. حرف هایتان را مستقیم بزنید
اگر فکر میکنید همسرتان مشکوک رفتار میکند یا جایی اشتباهی کرده و شما به آن شک کردید، بهترین راه این است که مستقیم و با لحنی خوب و محترم موضوع را با او در میان بگذارید. باور کنید قهر کردن و دعوا کردن هیچ وقت مردان را متوجه رفتارشان نمیکند.
3. کنترل شوهر | سیاست داشته باشید
هر زمانی برای حرف زدن مناسب نیست، مثلا وقتی همسرتان از سرکار آمده یا سر شام است اگر با او صحبت کنید نه متوجه میشود و نه واکنش درستی نشان میدهد. یا زمانی که بیمار است و درگیری ذهنی دارد، بحثهای بی فایده او را کلافه خواهد کرد.
4. در جای درست حساس باشید
اگر همسر شما به مادر یا خواهر خود توجه نشان میدهد و با آنها زیاد صحبت میکند نیاز نیست حساس شوید. بهتر است به جای این کار با مادر شوهر و خواهر شوهر خود رفیق شوید تا آنها هم به نفع شما رفتار کنند. اما اگر همسرتان با همکاران خانومش زیاد گرم میگیرد، اینجا باید حساس شوید و درست و جدی برخورد کنید.
5. کنترل شوهر | محبت کنید
به جای کنترل کردن رفت وآمد و گوشی همسرتان، قلب او را تحت کنترل بگیرید. این راهی است که مطمئنا جواب میدهد. با محبت و رفتار صحیح با همسرتان میتوانید او را به خود وابسته کرده و خانواده خود را شاد و سالم نگه دارید.
6. زمانی برای تنها بودن
هم شما هم همسرتان نیاز دارید که زمانهایی را برای تنها بودن داشته باشید. از این فاصله نترسید چرا که اگر مدتش مناسب باشد شما را بیشتر از قبل به هم نزدیک میکند.
در زمانهای تنهایی مدام به این که او کجاست و چه میکند فکر نکنید. در این مدت سعی کنید حال خودتان خوب باشد. توجه داشته باشید که مدت تنهایی نباید زیاد باشد چراکه در این صورت نتیجه عکس خواهد داشت.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوال های متداول
اگر رفتار مشکوکی دیدم چطور واکنش نشان دهم؟
قبل از هر اقدامی بهتر است در این باره مطمئن شوید و بدون جنگ دعوا با همسر خود صحبت کنید. اگر در صحبتهایش هم متوجه چیز مشکوکی شدید از یک روانشناس کمک بگیرید.
همسرم خیلی به حرفهای مادرش گوش میدهد. باید چه کنم ؟
این خبر خوبی است چون شما امکان نزدیک شدن به مادرشوهرتان را دارید، میتوانید با او رفیق شوید و از او برای بهتر شدن رابطهتان کمک بگیرید. اما اگر هیچ جوره امکانپذیر نیست به درستی با همسرتان صحبت کنید و بگویید او مرد مستقلی است و باید مستقلانه فکر کند و تصمیم بگیرد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
کنترل شوهر ,
:: بازدید از این مطلب : 511
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0